Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

Noaberkermis voor jeugd uit hele regio 🍭🎡🎠

Zodat iedereen toch kan genieten van een grote kermis

Alle jeugd uit Weerselo en aanliggende dorpen is uitgenodigd voor de Noaberkermis, een nieuw concept dat er voor gaat zorgen dat iedereen tóch kan genieten van een uitgebreide kermis. “Want we gunnen iedereen de ervaring van een goede kermis met grote attracties.”

WEERSELO – Het aantal kermissen in de regio wordt steeds minder. De kermissen die er nog zijn, worden kleiner. De afgelopen jaren zagen de kermis exploitanten de opbrengst in kerk dorpen sterk verminderen, door toename van onkosten en afname klandizie. Hierdoor is al een aantal jaren in de omliggende van Weerselo bijna geen kermis meer.

Ook in Weerselo was de kermis afgelopen jaar minimaal, reden voor een nieuwe opzet Noaberkermis.“Als wij onze jeugd toch nog een echte kermiservaring willen bieden, moeten we nú actie ondernemen. Dat is de Noaberkermis geworden, een kermis met regiofunctie,” aldus André Vennegoor die samen met Bas Franke, Thijs Everink, Raymond Bijen Louis Padberg de Noaberkermiscommissie vormt.

Alle jeugd vier keer gratis draaien

De exploitanten geven aan dat de dorpen in verhouding eigenlijk te klein zijn om veel en grote attracties neer te zetten, maar door de steun van de gemeente Dinkelland en een businessplan wordt het toch mogelijk om een grote kermis te organiseren. “En die is dan meteen bedoeld voor alle aangrenzende plaatsen van Weerselo. Dus jeugd uit Weerselo, Deurningen, Fleringen, Reutum, Saasveld en Rossum: jullie zijn allemaal van harte welkom.”

Mascotte Dirkie deelt komende week tegoedbonnen uit aan alle basisschoolleerlingen uit de Weerselose noaberplaatsen. Die kunnen ze op de kermis inruilen voor vier keer gratis draaien.

Los van dorpsfeest

De Noaberkermis wordt ondersteund door de gemeente Dinkelland die zich sterk maakt voor de leefbaarheid en de cultuur in de Dinkellandse kernen. Daardoor is de Noaberkermis een zelfstandige organisatie die los van het dorpsfeest wordt georganiseerd, hoewel het natuurlijk wel op hetzelfde moment en op dezelfde plek wordt gehouden. De organisator van beide evenementen – dus zowel de Noaberkermis als het dorpsfeest – is het Oranjecomité Weerselo.

Het resultaat is dat er van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni veel te doen is in het centrum van Weerselo, voor alle leeftijden. Het Oranjecomité en de Noaberkermiscommissie hopen dat kinderen – en natuurlijk hun ouders – uit de hele omgeving gebruik maken van de uitnodiging om gratis te komen draaien op de Noaberkermis. “Om er zo samen een fantastisch weekend van maken,” besluit Vennegoor.

Alle info over de Noaberkermis is te vinden op www.noaberkermis.nl