Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

Kapellentocht 26 mei

Op zondag 26 mei sluiten wij de Mariamaand af. Deze dag is er een kapellentocht en die begint in Rossum.

Er is een Woord- en Communieviering om 9.30 uur in de kerk. Agnes Groote Punt en Maria Oude Maatman zijn de voorgangers en het dames- het herenkoor verzorgen de zang. Na afloop van de viering gaan we in processie naar de Mariakapel op het kerkplein. De muziekvereniging verzorgt dan de muzikale omlijsting er wordt gebeden en er worden enkele Marialiederen gezongen door het dames- en herenkoor. Op deze wijze wordt hulde gebracht aan Maria.Na afloop is er koffie in het Kulturhus.

Om 15.00 uur wordt er hulde gebracht aan Maria in Geesteren bij de Mariakapel De Loo Esch. Pastoor Hermens en Netty Fonteyn zijn de voorgangers en het koor Cantare zorgt voor de zang. Bij slecht weer zal de activiteit in het oale hoes naast de kapel plaats vinden. Na afloop is er koffie.

Om 18.00 uur is de eindviering van de Maria Kapellen dag in Borne bij de Mariakapel Koppelsbrink. Volgens velen 1 van de mooiste kapellen van Twente, verscholen tussen de historische panden in Oud Borne. Voorganger is past. Jurgen Jansen. Ook hier is er na afloop koffie.

Namens de werkgroep Kapellentocht.

Ben Stege en Antoon Wilbers