Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

EHBO Rossum-Saasveld biedt basiscursus in najaar aan

EHBO vereniging Rossum-Saasveld biedt dit najaar een basiscursus EHBO aan. ‘’Reanimeren, het gebruik van de AED, eerste hulp aan kinderen en alle vaardigheden om in iedere situatie EHBO te kunnen verlenen leer je in onze basiscursus’’, laat de vereniging weten. 

Handelen bij hartstilstand
Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat het aantal mensen dat weet wat zij moeten doen bij een hartstilstand 7 op de 10 is. Maar iets weten en er ook naar handelen, is niet altijd hetzelfde. Daadwerkelijk beginnen met reanimeren en een AED gebruiken, dat durft namelijk maar ongeveer de helft van de mensen. Uit de cijfers van HartslagNu blijkt dat bij ruim acht van de tien oproepen bij een hartstilstand een vrijwilliger kwam opdagen om een AED te bedienen. ‘’Dit kan nog beter’’, vindt EHBO vereniging Rossum-Saasveld.

EHBO-diploma
In 2023 heeft 21 procent van de Nederlanders boven de 12 jaar een EHBO diploma. Mensen die een cursus volgden, grijpen in maar liefst 86 procent van de gevallen in. Mensen zonder diploma doen dit in 37 procent van de gevallen. Gelukkig groeit het aantal mensen dat een cursus volgt en daarmee ook het aantal mensen dat durft in te grijpen.

Basiscursus
EHBO Rossum-Saasveld organiseert zo’n basiscursus. In deze cursus komen alle onderdelen, van een flauwte en verstikking tot en met grotere letsels voorbij. De cursus wordt verdeeld in beide dorpen gegeven op 4, 11, 18 en 25 september en 2 en 8 oktober 2024. Op 9 oktober vindt het examen plaats, waarna een Oranje Kruis-diploma wordt uitgereikt. De kosten zijn 170 euro inclusief lesmateriaal. De meeste ziektekostenverzekeraars vergoeden deze cursus, omdat het belangrijk is om de eerste hulp te kunnen verlenen.

Wilt u zich ook inzetten als eerste hulpverlener of de vaardigheden van de eerste hulp onder de knie krijgen? Kijk voor meer informatie op www.ehborossumsaasveld.nl.