Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

Anja Hartman ontvangt Willibrord plaquette

Op zondag 26 november was er een Woord- en Communieviering tgv Christus Koning. Past. Wilbers was de voorganger en Tu Imbe zorgde voor de muzikale omlijsting. Tijdens deze viering is er ook altijd aandacht voor alle vrijwilligers.

Na afloop van de viering werd een Bisschoppelijke onderscheiding, de Willibrord plaquette, uitgereikt aan Anja Hartman-Hassink. Deze onderscheiding bestaat uit: een bronzen plaquette, een oorkonde ondertekend door de aartsbisschop en een draagspeld.

Anja ontving deze onderscheiding omdat ze 20 jaar gezongen heeft als sopraan in het jongerenkoor, waar ze ook secretaresse was. Ook was ze een aantal jaren lid van de kindernevendienst en was ze hulpkoster. In 2009 werd ze lid van de Pastoraatsgroep die toen werd opgericht en ze maakt nog steeds deel uit van deze groep. Vanuit deze groep is ze het aanspreekpunt van alle werkgroepen van het vierhuis, zoals de lectoren, leden avondwake/uitvaart, kosters, acolieten en de koren. Het roosteren met lectoren en de koren behoort ook tot haar taak. Als zij weet dat er iemand ziek is in onze geloofsgemeenschap stuurt ze een kaartje om een hart onder riem te steken.

De geloofsgemeenschap feliciteert haar van harte met deze onderscheiding en ze ontving een boeket bloemen.

Na de viering konden alle aanwezigen Anja, onder het genot van een kopje koffie of thee, feliciteren met de welverdiende onderscheiding.

Locatieraad en Pastoraatsgroep Rossum.