Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

Afscheid juffrouw Ine

Juffrouw Ine, wie kent haar niet? Ze is een begrip in Rossum. Ze staat in vele poëziealbums en fotoboeken. Na 42 jaar op De Kerkewei gaat ze deze week met haar welverdiende prepensioen en neemt ze afscheid van haar geliefde basisschool in Rossum.

Vele generaties hebben bij juffrouw Ine in de klas gezeten. Ouders die nu hun kinderen naar school brengen, herinneren zich vast hun tijd bij juf Ine in de kleuterklas. Juf Ine houdt van prentenboeken. Voorlezen is haar talent! Met veel expressie en intonatie worden de verhalen werkelijkheid! Kinderen hangen aan haar lippen en kruipen bijna in het boek. Alle Rossumse kinderen (groot en klein) kennen het verhaal van ‘De zeven veren van de papagaai’ en Otje. Ook het versje “Dokter mijn ballon is ziek” zal menigeen zich herinneren. Niet alleen de verhalen, maar ook de mimiek en beleving van de juf!

Bij juffrouw Ine in de klas is het gezellig. De regels zijn duidelijk, verwachtingen worden uitgesproken, dit altijd vanuit het positieve en groei. Humor en plezier staan hoog bij haar in het vaandel. Menig lens heeft ze in het bijzijn van de kinderen (zogenaamd) doorgeslikt en de oogst uit haar groentetuin werd met de jongsten gedeeld. De laatste jaren was ze ook als ‘Tante Truus’ te vinden in de school. Tante Truus (met hoed en schort) leerde de kinderen de letters. Iets waar de kinderen wekelijks naar uitkeken. De kinderen weten dat Tante Truus nu op vakantie gaat.

Juf Ine houdt samen met haar man Hans van tuinieren. In hun grote, prachtige bloemen en moestuin vermaken ze zich uren. Na 42 jaar kinderen laten groeien is er nu alle tijd voor de planten.

Ine, juffrouw Ine, tante Truus, we gaan je missen op De Kerkewei, maar we gunnen je je welverdiende prepensioen! We wensen je samen met Hans nog heel veel gezonde en gelukkige jaren toe! We hopen je natuurlijk nog wel met regelmaat in Rossum te zien. Op De Kerkewei staat de koffie altijd voor je klaar! Juffrouw Ine, bedankt voor 42 jaar onderwijs in jouw mooie Rossum!

Enne… Tante Truus, laat nog eens van je horen vanuit je vakantiebestemmingen!

 

Er is woensdag gelegenheid om juf Ine nog even een hand te schudden. Vanaf 14.00 uur zijn we op het schoolplein.

Schoolteam De Kerkewei