Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

RSC feliciteert clubscheidsrechters met diploma

Cursus clubscheidsrechter

In heel Nederland is een tekort aan scheidsrechters, zo ook bij v.v. RSC.

De KNVB organiseert al jaren cursussen voor (veelal) leden die scheidsrechter willen worden.

In het najaar van 2023 zijn Werner Scheuten, Arjan Leferink, Laurens klein Haarhuis en Frank Damink gestart met de cursus verenigingsscheidsrechter. De cursus was verdeeld over vier avonden en stonden in het teken van veel theorievragen afgewisseld met beelden uit het betaalde voetbal waar de cursisten dan een beslissing over moesten nemen.

De cursus werd gegeven door Bert Slot (oud top amateurscheidsrechter). Tussen de theorieavonden door moesten de cursisten vier wedstrijden fluiten die dan beoordeelt werden door de praktijkbegeleiders van RSC, te weten Harald Horsthuis en Hans Weusthof. Ook moest van elke wedstrijd een verslag worden geschreven en de feedback van de praktijkbegeleiders moest daarin natuurlijk ook terugkomen.

Afgelopen zaterdag (9-3-2024) was de laatste dag van de cursus en die vond plaats bij UD in Weerselo. Er moest een deel van een wedstrijd (JO 13 en JO 17) gefloten worden en een aantal theorievragen moesten nog betantwoord worden.

ClubscheidsrechtersToen dit allemaal met goed gevolg was afgerond waren de vier RSC-ers officieel verenigingsscheidsrechter en kregen ze van de KNVB het bijbehorende certificaat uitgereikt.

Heren Proficiat!!

P.S.
v.v. RSC kan er nog wel wat clubscheidsrechters bij gebruiken. Interesse? Vraag Werner, Arjan, Laurens, Frank, Harald en Hans ( en zo zijn er nog wel een paar…) hoe leuk het kan zijn om een voetbalwedstrijd in goede banen te leiden.