Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

Natuurlijke speelplek De Kerkewei

Wat is er hard gewerkt afgelopen winter! De natuurlijke speelplek bij de school krijgt steeds meer vorm. Zowel voor de jongsten als de oudsten is er een klimparcours gerealiseerd. De tribune is af en de glijbaan is op de heuvel geplaatst. De wilgenhut was helaas vernield, maar deze bouwen de kinderen binnenkort weer op. Als het veld niet meer zo nat is, zal er vast ook weer volop gevoetbald worden.
De bomen zijn tijdens de gemeentelijke boomplantdag gepoot en ook is de tuin voorzien van allerlei inheemse planten. In het voorjaar volgen er nog bloemen, een insectenhotel en zal het een en ander nog afgewerkt worden. Het is de bedoeling om ook een natuurwerkgroep voor kinderen te starten.
De leden van de werkgroep en de vrijwilligers van natuur- en vogelwerkgroep De Grutto hebben in samenwerking met onze leerlingen fantastisch werk verricht. Dit alles is mogelijk maakt door donaties, giften, subsidies van meerdere organisaties, maar ook van u als betrokken dorpsbewoner. Denk hierbij aan de opbrengst van het vaatjes kersen tijdens de zomerfeesten en de donaties voor de sponsorloop van de leerlingen.
Hierdoor werd de droom van leerlingen werkelijkheid. Onze dank is groot!
Met trots zullen we de natuurlijke speelplek op vrijdag 19 april om 14:00 uur feestelijk openen.
Noteer het alvast in uw agenda, want u bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn!
Namens de werkgroep en het schoolteam,
Kitty Engelbertink