Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dodenherdenking 2024: “Vrijheid vertelt: op maat naar 80 jaar vrijheid”

4 mei-19:00 - 20:30

Dodenherdenking 2024

met het jaarthema

 

Vrijheid vertelt: op maat naar 80 jaar vrijheid

 

Evenals voorgaande jaren op 4 mei, staan we ook dit jaar op zaterdag 4 mei om 19.00 uur weer een moment stil om, voorafgaand aan de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam, de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Rossum te herdenken.

 

Om 19.00 uur komen wij samen in de kerk voor een korte toelichting op het jaarthema door pastor van der Sman en een beeldpresentatie door Bert Wolbert over de oorlogsslachtoffers die in Rossum zijn begraven.

De leerlingen van de basisschool en een groep jongeren van de Scouting gaan daarna voorop naar het kerkhof, om daar bloemen te brengen bij de graven van de oorlogsslachtoffers en bij het monument op het Kerkplein.

Er worden teksten uitgesproken en gedichten gelezen,

om stil te staan bij het verleden en om één minuut echt stil te zijn uit dankbaarheid en respect voor hen die vielen voor onze vrijheid, opdat wij allen, die in vrede en vrijheid kunnen spreken en leven, ons bewust zijn van die vrijheid en ons hiervoor blijvend inzetten.

De situatie in Europa en elders in de wereld is helaas aanleiding om ook dit jaar weer met velen aandacht te besteden aan deze jaarlijkse Dodenherdenking. Muziekvereniging Sint Henricus zorgt voor een passende muzikale omlijsting.

 

We nodigen u allen uit om hierbij aanwezig te zijn.

 

Het Oranje comité Rossum en de werkgroep Dodenherdenking.

Gegevens

Datum:
4 mei
Tijd:
19:00 - 20:30
Evenement Categorieën:
, ,