Ga naar de tekst Ga naar de hoofd navigatie Ga naar de footer

Rond de kerk

De app!

Download de APP

Logo Dorpsapp

De DorpRossum app

De app is ontwikkeld om de inwoners van Rossum, Lemselo en Volthe te informeren over alles wat er in ons dorp te doen is. Van nieuwsberichten over het dorp en informatie over verenigingsactiviteiten tot een afval- en activiteitenkalender.

Doordat we goed geïnformeerd zijn over de activiteiten vergroot dit de deelname en betrokkenheid en houden we ons dorp levendig en vitaal voor jong en oud.

Onze deelnemers

Elke vereniging of instelling uit Rossum, Volthe of Lemselo kan informatie delen via de DorpRossum app. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt dit in het kort?

Door een koppeling van de website van de vereniging/instelling aan de DorpRossum app wordt de informatie automatisch toegevoegd. Voor deelnemers die geen eigen website hebben wordt een pagina aangemaakt op de bij de app behorende website dorp-rossum.nl. Deze pagina is alleen door de betreffende deelnemer te bewerken middels een inlogcode.

Meer weten? stuur een bericht naar redactie@dorp-rossum.nl, wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

De gebruikers

Met gebruikers bedoelen we de mensen die de app hebben gedownload op hun mobiele telefoon. Het downloaden en het gebruiken van de app is kostenloos.

Het parochieblad

ParochiebladHet parochieblad blijft voorlopig gewoon bestaan en dat is een win-win situatie.

In het parochieblad staat wekelijks de gebruikelijke informatie zoals nu ook.

Met name is dit belangrijk voor mensen die (nog) niet de mogelijkheid hebben om de DorpRossum app te downloaden of graag het parochieblad willen blijven ontvangen.

Zo werkt de DorpRossum app

Hierboven hebben we in het kort beschreven wat er allemaal kan met de DorpRossum app.

Zoals aangegeven is de app gekoppeld met de website of pagina van de deelnemer.

Wat moet je doen om berichten op de app te plaatsen

Allereerst is het de bedoeling om elke deelnemer te voorzien van een makkelijke handleiding om berichten te plaatsen. De redactie van de DorpRossum app zal daarvoor  begin september een aantal avonden organiseren om deze handleiding samen te bekijken en uit te proberen.

Even in het kort..

Alle deelnemende verenigingen en instellingen hebben een website of krijgen de mogelijkheid om via een pagina op dorp-rossum.nl informatie op de app te plaatsen.

Daarvoor beschikt de website of pagina in het menu over  een idem “Nieuws” of “Berichten”.

Door hier een bericht te plaatsen maakt u een bericht op de eigen maar ook op de DorpRossum app. Dit gaat geheel automatisch. Wordt er wat in het bericht gewijzigd dan wordt deze wijziging ook doorgevoerd in de app.

Dus de app is heel eenvoudig te vullen.

De lay-out van de app

Om het overzichtelijk te maken hebben we alle verenigingen en instellingen onderverdeeld in hoofdgroepen en subgroepen. Dit maakt het overzichtelijk.

Naast deze hoofgroepen heeft de app een knop Afvalkalender Oud papier en Agenda.

Pushmelding

Zoals je weet is het mogelijk een melding te ontvangen van een, voor jou, belangrijk bericht, Dit kun je straks per deelnemer instellen.

De Rossum app als centraal informatiepunt

Met de Rossum app heb je alle lokale en regionale informatie altijd via je telefoon binnen handbereik. Voor de betrokken deelnemers is er geen extra werk en als gebruiker van de app heb je snel een centraal informatiepunt. Daarbij heb je als voordeel dat wanneer je op het ene onderwerp zoekt je automatisch op de hoogte wordt gebracht van andere ontwerpen